Stressbalansering är en livsviktig kunskap.

Tänk om alla fick gå en obligatorisk utbildning i Personlig Hållbarhet och Stressbalansering! Undrar hur vi skulle prata då?

Det funderar jag på när jag träffar vänner, kollegor eller bekanta och vi frågar varandra hur det är. Alla svar inkluderar på ett eller annat sätt ordet stress som i "det är mycket nu", "du vet hur det är...", "fullt upp", "galet men så är det". Några säger det med en härlig energi och entusiasm. Men många med något lite panikartat i ögonen och uppgivet i rösten. Som att man inte vill ha det så men inte kan göra något åt det.

Jag förstår det. Men jag accepterar det inte.

När jag sen berättar vad jag gör nu för tiden och nämner utbildning i Stressbalansering byts himlandet med ögonen till ett lätt framåtlutande som med uppspänd blick nickar intresserat. De bekräftar snabbt att det är något de skulle behöva. En arbetsgivare har en väldigt stor möjlighet här! Vi pratar Personlig Hållbarhet och livskvalitet och med det kommer engagemang, kvalitet och kapacitet.

Jag har också galet mycket ibland och min läggning är att jag gör många olika saker och har massor på gång. Men min natur har också lärt mig att det inte är hållbart att göra allt på en gång. Jag behöver välja och ha ett sunt förhållningssätt, ta hand om mig och säkra att jag tar på mig syrgasmasken först, innan jag kan hjälpa andra. Jag har lärt mig att lyssna och dra i bromsen vilket gör att jag kan balansera min passion, mitt engagemang, min röst som gärna säger JA! med mitt jag som behöver vila, återhämtning, träning och livsnjuteri för att vara i balans.

När jag har balansen får jag tillgång till hela mig. Och den versionen gillar jag. Den trivs andra med och det är den versionen som min arbetsgivare vill ha på jobbet.

Förutom att det kostar enormt mycket pengar med sjukskrivning och stress så är lidandet och konsekvenserna för både den drabbade och kollegorna stora. Och vi bryr oss om varandra och vill att vi ska kunna vara de bästa versionerna av oss själva. Därför borde arbetsgivare som har möjligheten investera i sina anställda och ge dem en utbildning de annars troligtvis inte skulle få eller be om.

Det som driver mig att göra mina föreläsningar, utbildningar och coachingsessions är min passion för Personlig Hållbarhet och hälsa, och som före detta VD på en digitalbyrå och ännu tidigare projektledare med ansvar för team som skulle prestera bra och må bra samtidigt.

Och för att hela planeten behöver att vi tar hand om oss och därmed lever mer hållbart.

Hör av dig om du eller din arbetsgivare vill ta vara på möjligheten att investera i dig, er och framtiden. En hållbar framtid.

ps, jag gör både utbildningar och coachar individer. Hör av dig så berättar jag mer.

Senaste inlägg